Як правильно вибрати блендер. Який блендер краще вибрати

Як правильно вибрати блендерКорисних приладів на кухні багато не буває, проте часто місця для всіх них катастрофічно не вистачає. Саме тому перш ніж купити черговий девайс, має сенс ретельно проаналізувати всі його характеристики і вибрати оптимальну комплектацію для своїх потреб.

Як вибрати блендер? На що звернути особливу увагу? Від яких опцій можна відмовитися, заощадивши гроші?

Отже, щоб правильно вибрати блендер зверніть увагу на наступні критерії:

  1. Тип приладу. На сьогоднішній день є дві альтернативи: стаціонарний блендер і занурювальний:
  2. [tie_list type=”checklist”]

    • стаціонарний: добре справляється з приготуванням коктейлів, супів-пюре і різних соусів. На кухні займає багато місця через свої габарити.
    • занурювальний: мініатюрна модель блендера. Використовується для подрібнення фруктів та овочів. Незамінний для приготування дитячих страв.

    [/tie_list]

  3. Потужність. Чим більше цей показник, тим швидше прилад зможе продукти змішати в однорідну суміш. У стаціонарних моделей, як правило, потужність вище, ніж у заглибних і становить до 700Вт (такі прилади здатні подрібнювати дуже тверді продукти, наприклад, лід або каву). Який вибрати блендер за цим показником треба вирішувати в залежності від того, для чого і як часто він планується використовуватися.
  4. Кількість швидкостей. У цьому заглибні моделі домінують над стаціонарними: у них до 15 швидкостей, в той час як стаціонарні розташовують зазвичай 2-5 швидкісними режимами. Вирішувати, який блендер краще вибрати в цьому відношенні досить складно. На практиці користуватися Ви будете лише кількома швидкостями в домашніх умовах, а велика їх кількість – обов’язкова умова для професійних кухонь.
  5. Зручність в експлуатації і зберіганні. Стаціонарні моделі масивні і займають багато місця на кухні, зате вони розбираються на частини, і їх зручно мити в посудомийній машині. Занурювальні блендери дуже компактні, часто вони оснащені гачком для вертикального підвішування; мити їх доведеться вручну.
  6. Насадки. Чим їх більше, тим дорожче буде модель, тому проаналізуйте, наскільки готові переплачувати за цей показник. Найчастіше блендери оснащують такими типами насадок: подрібнювач, вінчик, насос вакуумний (використовується для зберігання продуктів харчування у вакуумному середовищі).
  7. Об’єм чаші. Більшою мірою цей показник важливий для стаціонарних блендерів: чим вона більша, тим більший обсяг вдасться відразу змішати. Особливо ця опція буде важлива для тих, хто планує робити, наприклад, коктейлі на велику кількість людей. Занурювальні моделі бувають і зовсім без чаші для збивання.
  8. Бренд. Що б не говорили з цього приводу, прилади відомих брендів, по-перше, спочатку виготовляються з безпечних для здоров’я людини матеріалів, по-друге, мають гарантію виробника, по-третє, є спеціалізовані сервіс-центри, які пропонують фірмові комплектуючі на випадок їх втрати або пошкодження. Відомими і популярними є такі виробники, як Bosch, Kenwood, Zelmer та інші.
Рейтинг
( No ratings yet )
Поділитися в соцмережах:
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: