Головна / Оздоблювальні роботи / Наливна підлога своїми руками

Наливна підлога своїми руками

Найбільш поширеним видом підлогового покриття є наливні підлоги. Вони являють собою полімерну безшовну масу, рівномірно розподілену по бетонній основі. Такі підлоги відрізняються зносостійкістю, високою теплоізоляцією, захищені від хімічної агресії, стійкі до ударних навантажень.

За типом сполучною основи підлоги бувають: поліефірними, епоксидними, поліуретановими та ін. Вид сполучною основи залежить від характеру експлуатаційних навантажень, яким схильна поверхню.

Крім високих експлуатаційних характеристик наливні підлоги мають широку палітру кольорів і різні ступені блиску.

Наливні підлоги можуть застосовуватися у багатьох галузях виробництва, а в деяких є єдиним типом покриття. Вони успішно використовуються: на машинобудівних підприємствах, у холодильних камерах, в хімічній, медичній промисловості, на стоянках таксі та на відкритих майданчиках.

Залежно від полімерів, що входять до складу покриттів, існують кілька видів підлог:

  • Епоксидні покриття. Мають високу твердість і хімічну стійкість, але при цьому достатньо крихкі. Застосовуються тільки в приміщеннях з плюсовою температурою.
  • Поліуретанові покриття. Самі еластичні серед всіх типів полімерів. Слабо чутливі до тріщин бетонного підстави, механічних навантажень і ударів, здатні витримувати перепади температури, а також стійкі до вібрації. Такі підлоги застосовуються в неопалюваних приміщеннях.
  • Епоксидно-уретанові покриття. Поєднують характеристики епоксидних і поліуретанових підлог. Використовуються в місцях постійного руху.
  • Метилметакрилаті покриття. Мають середню стійкість до навантажень, а також впливу хімічних речовин. Можуть наноситися на бетонне покриття при низькій температурі. Основною перевагою є введення в експлуатацію вже через 2 години після нанесення.

 

Читайте також

5f8f7622babc4ca2ef91814aeba56552

Підлогове покриття для кухні: що вибрати?

«Яке підлогове покриття вибрати для кухні?» зі стовідсотковою впевненістю можна сказати, що цим питанням задавався …

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *